Onteigening

Onteigening! Het is meestal geen situatie waarop een ondernemer zit te wachten.

De overheid heeft af en toe grond nodig, waardoor ook u met onteigening te maken kunt krijgen. Door middel van onteigening kan de overheid in bezit komen van uw onroerend goed. In de Onteigeningswet is vastgelegd dat de overheid kan onteigenen tegen volledige vergoeding van de financiële schade. Kortom, uw vermogens- en inkomenspositie moeten voor én na de onteigening hetzelfde zijn. Het vaststellen van het bedrag aan schadeloosstelling is beslist niet eenvoudig. Om een optimaal resultaat te behalen is het daarom belangrijk dat u vroegtijdig een specialist inschakelt. Makelaardij van Rijn VolBar is zo’n specialist.

Samen met onze partner Vollebregt-Barten zijn er op veel plaatsen in Nederland bedrijven bijgestaan die moesten wijken voor woningbouw, bedrijfsterrein of infrastructuur. Onze inbreng is 100% onafhankelijk, we werken uitsluitend voor de eigenaar en nooit voor ‘de andere kant’, zoals overheden of projectontwikkelaars. We zijn er voor u. In kritieke gesprekken is de back-up van een ervaren makelaar en adviseur van onschatbare waarde. Al is het maar omdat een gesprek compleet anders loopt, als de tegenpartij weet dat aan de andere kant van de tafel een professional zit.

In het onteigeningsproces staan we stil bij elk detail. Niet alleen bij alle financiële en fiscale overwegingen die spelen bij schadeloosstelling, maar ook meer dan dat. Wilt u doorstarten met uw bedrijf? En welke posities zijn er dan in de buurt of elders? Is het meteen een moment om de zaak juridisch te structureren? Het voordeel van een makelaar als Makelaardij van Rijn VolBar is dat we het complete speelveld overzien en overal over kunnen meepraten. Van de Wet voorkeursrecht gemeenten tot clusterverkoop. 

Makelaardij van Rijn VolBar denkt mee over:

  • Verkopen aan overheid of marktpartij;
  • Schadeloosstelling;
  • Wet voorkeursrecht gemeente;
  • Fiscale aangelegenheden;
  • Clusterverkoop.