Van Rijn en Partners gaat samenwerking aan met Vollebregt Barten

Vollebregt-Barten heeft een aandeel genomen in Van Rijn & Partners uit Venlo. Per 1 januari 2017 gaat Van Rijn & Partners verder onder de naam Van Rijn VolBar. Met deze samenwerking hebben ze een nog betere positie met landelijke dekking en kan Van Rijn VolBar gebruik maken van extra specialistische (glastuinbouw) kennis.

“Venlo was de enige regio waar we nog minimaal aanwezig waren”, vertelt Daan van Winden van Vollebregt-Barten. “Van Rijn & Partners is daar gevestigd en is in deze glastuinbouwregio dan ook een stuk sterker. Samen kunnen we dekking over heel Nederland realiseren, en zelfs een stukje over de Duitse grens.”

“Op onze beurt kunnen wij gebruik maken van de juridisch-fiscale en economische kennis van de glastuinbouw van Vollebregt-Barten”, vult Boy van den Ham aan, nu nog makelaar bij Van Rijn & Partners. Hij zal na de overname, per 1 januari, aan het hoofd van het nieuwe bedrijf staan.   Herman van Rijn, nu nog eigenaar van Van Rijn & Partners, wil het rustiger aan gaan doen maar blijft de komende jaren wel betrokken als adviseur. “Toen Herman dat aangaf, was het eigenlijk snel geregeld”, vertelt Daan. “De twee bedrijven hebben hetzelfde DNA, zijn allebei lid van de VBO en hebben dezelfde mentaliteit.”

Aantrekkende markt
Van Rijn & Partners ziet de overname ook als kans om de activiteiten in de glastuinbouw uit te breiden. “We doen al behoorlijk wat in de glastuinbouw”, vertelt Boy. “De markt is aan het aantrekken, maar ook in de afgelopen jaren was er door bedrijfsbeëindigingen, taxaties en overnames voldoende werk. Vollebregt-Barten heeft meer expertise van zaken als onteigeningen, fiscale en bedrijfseconomische waarderingen en overnames, dus dat komt goed van pas.” Bovendien merken ze bij beide makelaarskantoren dat de schaalvergroting in de agrarische wereld steeds verder doorzet. “Een makelaarskantoor is ook een aanspreekpunt voor banken en accountants. We willen de juiste expertises hebben en dan helpt het dat je een bepaald volume hebt.”

Vollebregt-Barten werd in 1978 opgericht en telt momenteel zeven medewerkers. Bij Van Rijn & Partners werkt vier man. Van Rijn & Partners zal per 1 januari verder gaan onder de naam Van Rijn- VolBar  (www.vanrijnvolbar.nl). Vollebregt-Barten (www.volbar.nl )zal onder haar eigen vertrouwde naam blijven opereren.